Z wieczornego pieczenia polędwiczek wieprzowych zostały końcówki. Idealne na poranne śniadanie lub wieczorną przekąskę. Zamarynowane w chili, limonce i czosnku poczekają do rana.
Składniki:
- bagietka pełnoziarnista,
- polędwiczka wieprzowa
- żółta rzodkiew marynowana
- ser fromage z pieprzem
- pestki granata
- ogórek zielony
- balsamico
Przygotowanie:
Bagietkę kroimy w kawałki i każdy przekrawamy na pół. Plastry polędwiczki zamarynowane w czosnku, chili, oliwie i limonce wrzucamy na patelnie. Smażymy po 2 minuty z każdej strony. Wykładamy na talerz by odpoczęły. Bagietkę smarujemy serkiem fromage, na to kładziemy paski zielonego ogórka. Następnie układamy polędwiczki i plastry rzodkwi. Posypujemy pestkami granata i dekorujemy kilkoma kroplami balsamico. Smacznego