1 opakowanie sera feta, białego wędzonego lub takiego jaki lubicie
zredukowany ocet balsamiczny do dekoracji
1 łyżeczka cukru
Instructions
Jeśli posiadacie specjalną łyżkę do wycinania kulek z owoców, to za jej pomocą wycinamy kulki z arbuza. Jeśli nie macie takiej łyżki - można po prostu pokroić arbuza w kostkę.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy migdały, a po chwili prażenia dodajemy cukier, który nam się skarmelizuje i oklei migdały słodką skorupką. Przesypujemy migdały do miski, żeby wystygły.
W tym czasie obieramy granat i wsypujemy pestki do drugiej miski.
Na talerzach układamy kulki arbuza, na to kładziemy pokruszony ser, posypujemy pestkami granatu i płatkami migdałów.
Całość dekorujemy redukowanym balsamico i od razu podajemy.
Recipe by Biblia Smaków at http://bibliasmakow.pl/salatka-z-arbuza-sera-i-prazonych-migdalow/