Sałatka z arbuza, sera i prażonych migdałów
Author: 
Prep time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • ½ niedużego arbuza
  • garść płatków migdałów
  • 1 dojrzały granat
  • 1 opakowanie sera feta, białego wędzonego lub takiego jaki lubicie
  • zredukowany ocet balsamiczny do dekoracji
  • 1 łyżeczka cukru
Instructions
  1. Jeśli posiadacie specjalną łyżkę do wycinania kulek z owoców, to za jej pomocą wycinamy kulki z arbuza. Jeśli nie macie takiej łyżki - można po prostu pokroić arbuza w kostkę.
  2. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy migdały, a po chwili prażenia dodajemy cukier, który nam się skarmelizuje i oklei migdały słodką skorupką. Przesypujemy migdały do miski, żeby wystygły.
  3. W tym czasie obieramy granat i wsypujemy pestki do drugiej miski.
  4. Na talerzach układamy kulki arbuza, na to kładziemy pokruszony ser, posypujemy pestkami granatu i płatkami migdałów.
  5. Całość dekorujemy redukowanym balsamico i od razu podajemy.
Recipe by Biblia Smaków at http://bibliasmakow.pl/salatka-z-arbuza-sera-i-prazonych-migdalow/